Rotate box

Rotate box Olives 6 Φεβρουαρίου, 2021
αλμυρo
Αλμυρό
Α αλμυρή γεύση μπορεί να περιγραφεί ως η γεύση του αλατιού ή της θαλασσινής παραλίας. Όταν τρώμε κάτι αλμυρό, η αίσθηση της αλμυρής γεύσης είναι συνήθως αμέσως αναγνωρίσιμη, καθώς το αλάτι διαλύεται στον σάλιο και αλληλεπιδρά με τους γευστικούς κυττάρους στη γλώσσα.
oξινο
Όξινο
Η όξινη γεύση μπορεί να περιγραφεί ως αναζωογονητική και φρέσκια. Συνήθως προκαλείται από τα υδρογονάνθρακες του οξέος που διαλύονται στην υγρή επιφάνεια της γλώσσας. Όταν αυτά τα οξέα αλληλεπιδρούν με τους γευστικούς κυττάρους στη γλώσσα, δημιουργούν μια αίσθηση ξινότητας.
πικρo
Πικρό
Η πικρή γεύση μπορεί να περιγραφεί ως μια ευδιάκριτη, έντονη, και πολλές φορές ανατριχιαστική αίσθηση που ανακαλύπτεται στον ουρανίσκο και συνδέεται με συγκεκριμένους υποδοχείς γεύσης στους γευστικούς κυττάρους της γλώσσας.
Σκληροτητα
Σκληρότητα Υλικά αναφοράς που μας βοηθούν να μετρήσουμε την έντασης της σκληρότητας: Kαρότα και μαλακό κίτρινο τυρί
Σκληρότητα είναι η δύναμη που απαιτείται για να σπάσουμε τη σάρκα της ελιάς με τα μπροστινά μας δόντια.
Τραγανοτητα
Τραγανότητα Υλικά αναφοράς που μας βοηθούν να μετρήσουμε την έντασης της τραγανότητας: Celery και ροδάκινο κομπόστα
Τραγανότητα είναι η ένταση του ήχου που παράγεται από το σπάσιμο της σάρκας της ελιάς στους τραπεζίτες
Ινωδης συσταση
Ινώδης σύσταση Υλικά αναφοράς που μας βοηθούν να μετρήσουμε την έντασης της ινώδους σύστασης: H καρδιά του ανανά και πράσινο μήλο.
Ινώδης σύσταση είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε τις ίνες μεταξύ της γλώσσας και του ουρανίσκου καθώς μασάμε την ελιά.